Sökmotoroptimering och noggrannhet

A och O när man sysslar med sökmotoroptimering är att vara noggrann och att inte utan kontroll och egna tester tror på det andra påstår.

Urbota inskränkthet är ett utmärkt exempel på det. Diskussionen gällde om Google-bomber fortfarande fungerade eller inte. De som hävdade att det inte fungerade hämtade uppenbarligen alla sin information från vad Google själva sagt och det utan att testa på egen hand.

Att testa sig fram till att Google-bomber fungerar är tämligen enkelt som princip. Räcker med att länka till en webbplats med ord som inte förekommer överhuvudtaget på webbplatsen. Vänta några dagar och se om den återfinns i Google på de orden man hade som länktext.
Ett test som jag själv har gjort åtskilliga gånger för att röna ut en del saker inom sökmotoroptimering.
Därför ett rätt så lätt val att hävda att Google-bomber fungerar vilket också nu urbota-frasen ovan visar vid en sökning.
Hur länge det sedan håller är en annan sak. Just nu är det uppe i över en månad.
Plats 1 är inget krav för att visa att bomben håller över tid. Det räcker med att några får för sig att de själva vill placera sig högt upp på orden.

Trots allt är relevans en mycket viktig faktor och naturligtvis är det enklare att skapa en webbplats som denna för att försöka placera sig på frasen.

Det här inlägget postades i marknadsföring. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.